Zo werkt het

Ons doel: De energietransitie versnellen door consumenten te verbinden met lokaal geproduceerde energie.

Samen tegen greenwashing

In 2019 is 70% van Nederlandse stroom als duurzaam verkocht *, maar slechts 18% van de Nederlandse energie is in 2019 duurzaam opgewekt **.  Dit komt doordat een Garantie van Oorsprong (GvO) los van de energie verhandeld kan worden. Veel energieleveranciers kopen daardoor GvO’s uit landen waar deze spotgoedkoop zijn. Vaak omdat de klimaatdoelstellingen in die landen al zijn behaald. Vervolgens gebruiken energieleveranciers buitenlandse certificaten om hun eigen energie te vergroenen. Dit noemen we greenwashing.

De GvO’s bij Preenr komen allemaal uit Nederland. Preenr zorgt daarmee voor een directe link tussen producenten en consumenten van hernieuwbare energie. Met Preenr wijs je greenwashing af en ondersteun je de producenten die lokale duurzame energie produceren.

Preenr regelt een eerlijke prijs voor lokale GVO’s

Bij de opwek van duurzame energie wordt per MWh aan duurzaam opgewekte energie een Garantie van Oorsprong aangemaakt (GVO). Zo’n GVO is een digitaal certificaat die bewijst dat de energie duurzaam is. Preenr biedt namens producenten alleen Nederlandse GVO’s aan. Daardoor krijgt de producent een eerlijke prijs voor zijn opwek.

Ook wordt een groot deel van de Nederlandse duurzame energie op de Europese energiemarkt verkocht en worden GVO’s apart op een ondoorzichtige manier verkocht. Hierdoor is het moeilijk om de oorsprong van de energie te traceren en verliezen de GvO’s van producenten hun meerwaarde.

Kortom, Preenr biedt inzichtelijkheid in de energie, zorgt voor een eerlijke prijs en werkt alleen met Nederlandse GvO’s.

Preenr is simpel

Met Preenr is jouw organisatie vandaag bewijsbaar 100% groen zijn. Het proces is heel simpel.

Nog vragen?

Neem contact met ons op!

 

 

Doe mee aan de energietransitie

Klik hier!